Kælekaniner!

Vi har i alt tre kaniner Basse, Baby og en ny, Pierrette.

Desværre mistede vi Zulu forleden, da hun overnattede i haven – sammen med ræven eller et andet rovdyr. Vi må indrømme, at det er prisen for det “frie” liv, vi tilbyder vores kaniner, som får lov til at løbe frit i haven i dagtimerne.

Vores nye Pierrette er datter til Zulu og har levet som vildkanin i snart to år. Vi solgte hende til en familie i Lynge, som ikke passede godt nok på hende, og som til sidst slet ikke ville have hende tilbage. Pierrette har siddet i haven ved siden af kaninburene hver dag i de sidste to uger og har nærmest bedt om asyl.

Da Zulus lejlighed så stod tom, var det nærliggende at lade hende flytte ind, hvilket ser ud til at passe hende fint.

Vores ældste og tammeste kanin er Basse – en rigtig kælekanin. Han løber om benene på én, når vi går i haven og elsker at blive kløet og nusset. Basse er meget klog og gider at lytte, når han ikke lige er optaget af at grave huller og æde planteløg og -rødder.

Dette indlæg blev udgivet i Familie. Bogmærk permalinket.

5 svar til Kælekaniner!

 1. Anne siger:

  Når jeg læser om Basses hørelse, kunne jeg næsten få den tanke, at han ikke er en kanin, men en beagle?? Selektiv hørelse?

  Like

 2. Mette siger:

  Ja, og jeg kan nævne en hel række andre individer, som hører som en Beagle…..

  Like

 3. Pia siger:

  Nu er det jo ikke god tone at omtale hverken ægtemænd eller børn! Jeg husker tydeligt et eksempel, som du måtte fjerne fra din blog for at bevare husfreden…Men det er godt, at I ikke er lige så langsommelige som Udlændingestyrelsen og at I ej heller minder om Sandholmlejren – at få asyl hos jer må være enhver kanins drøm. Og Pierrette er da et dejligt navn. Kan du huske sangen: “Pjerrot sagde til månen…”? I 2. vers omtales den dejlige Pierrette.

  Like

 4. Mette siger:

  Pierrette er en hvid hunkanin med sorte pletter. Et par af pletterne ligger som et elegant, sort overskæg, som enhver franskmand ved navn Pierre drømmer om…..

  Like

 5. Mette siger:

  Det tynder lidt ud i vores kaninbestand. Måtte til dyrlæge med Baby forleden, hvor det blev konstateret, at han igen havde dannet tandspidser. Baby havde ikke spist i mange dage og var ret forpint. Der var ingen anden udvej end en sidste sprøjte.Baby blev ikke så gammel, men har haft et godt liv. Hans sidste dag blev brugt på en rask løbetur rundt i haven, og nu ligger han på dyrekirkegården i Lynge.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s