Jeg har plantet skvalderkål i haven!


“Get a life!” vil nogen nok mene, men det har jeg faktisk! For to år siden hentede jeg en lille stilk broget skvalderkål med hjem fra Monets have i Normandiet. Stilken er nu vokset til en stor flot plante, som jeg har fordelt flere steder rundt i haven.
I Monets have i Giverny bruges den som kantplante foran de farvestrålende blomster i bedene. Jeg turde dog ikke stjæle planten inde i selve haven, men kunne nemt tage et lille skud ude på parkeringspladsen, hvor “kålen” også var brugt i bedene.

Broget skvalderkål (Aegopodium podagraria variegata) er en staudefætter til den almindelige skvalderkål (Aegopodium podagraria). Men den er noget mere civiliseret. Planten har smukt løv i grønne og hvide nuancer, holder af halvskygge og opfører sig som en helt almindelig staude. Den kan desværre ikke erstatte den alm. skvalderkål og vil hurtigt blive udkonkurreret. Er du imidlertid sluppet af med din alm. skvalderkål, er den brogede smuk som bunddække eller kantplante. Fra Idenyt.

Dette får mig i øvrigt til at tænke på de store mistelten, som voksede i træerne rundt om i området. De sad dog for højt, til jeg kunne nå et skud. Jeg nøjes med min egen lille mistelten, som jeg “såede” på Aroma æbletræet for nogle år siden.

Dette indlæg blev udgivet i Have. Bogmærk permalinket.

Et svar til Jeg har plantet skvalderkål i haven!

  1. Pia siger:

    Uh! Jeg blev ganske forskrækket da du fortalte om dit sidste nye projekt på vores løbetur, men jeg må indrømme at planten ser meget tiltrækkende ud.
    Jeg vil nu alligevel afvente lidt (for at se hvor meget den breder sig hos dig) inden jeg kommer på de samme tanker…

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s