New York Day Three

Formiddagens mål var det sydlige Manhattan, som vi havde set fra vandsiden dagen før.

Battery Park er et lille grønt område, som tiltrækker både turister og New Yorkere: metropolske mødregrupper, nannies med børn, frokostpausende kontorfolk og kvindelige akvarelkunstnere.

DSC_0203Herefter gik turen til fods mod nord op til Wall Street, til New York Stock Exchange, hvor vi godt nok ikke mødte Michael Douglas, men talte om, at der er en ny film, Money Never Sleeps, på vej.

Vi fortsatte videre til Ground Zero, som i dag (bare) er én stor byggeplads med voldsomt hegn omkring. Først da vi kom ind i det nærliggende World Trade Center Memorial, kunne vi fornemme stemningen fra 9. september 2001. Det var gribende at se fotos af angrebene på tårnene og interviews med overlevende og efterladte. Der var på én gang udtryk for terrorismes meningsløshed og en tro og håb på en ny og bedre verden.

DSC_0250I vores ferieuger var der ivrig debat i medierne vedr. planerne om at bygge en moské lige i nærheden af Ground Zero. Projektet er stødt på hård modstand i befolkningen, men New Yorks borgmester Michael Bloomberg har dog en mere positiv opfattelse. Se hvordan denne er referet i vores hjemlige nyhedsformidling Politiken søndag d. 8. august 2010: Bloomberg: “Dette land blev grundlagt på princippet om, at regeringen aldrig må favorisere én religion frem for andre. Stedet, hvor World Trade Center stod vil for evigt have en særlig plads i vores hjerter. Men vi ærer ikke dem, der omkom 11. september 2001 ved at fornægte de borgerrettigheder og den frihed, som terroristerne angreb.” “Lad os ikke glemme, at der også var muslimer blandt dem, der blev myrdet 11. september, og at vores muslimske naboer sørgede sammen med os som newyorkere og som amerikanere. Vi ville forråde vores egne værdier og gå vores fjenders ærinde, hvis vi behandlede muslimer anderledes ned andre.” Han har vel egentlig ret, ikke?

Eftermiddagen gik med at jagte butikker i Soho fra Mathildes “must see and must shop liste”, som bl.a. omfattede Marc Jacob’s, Opening Ceremony, og Magnolia Backery med cupcakes kendt fra Sex and the City.

Dagen sluttede med en tur i biffen, hvor vi kølede af i selskab med aircondition og Leonardo DiCaprio i Inception.

Dette indlæg blev udgivet i Fritid, New York. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s