New York Day Six

søJacqueline Kennedy Onassis Reservoir midt i Central Park med udsigt til de dyre boliger langs med parken.

Jamen, er dette ikke bare en fantastisk udsigt oplevet midt i The Big Apple en dag i juli med moderate temperaturer omkring 27-28 grader Celcius?

Som turist bliver man konstant “overfaldet” af gadesælgere, der vil sælge alt fra Hop-on-hop-off-bus-ture, billige teaterbilletter, lufthavnstransfers mm. Også vores hoteldørmand, Ben, prøvede at arrangere ture for os med limosine, helikopter og you name it. Hans ihærdige salgstaler stoppede dog brat, da han så mine Teva-sandaler og vores nyindkøbte Metrokort. Dette betød nu også, at Ben altid lige skulle ind og have en kop kaffe eller skulle klare nogle vigtige telefonopkald, når vi var på vej ind eller ud af hoteldøren. Ingen dørmandsservice til skandinaviske fattigrøve!

Bedre stod det til, da vi mødte vores cykelmand – en sort fyr med med et “Bicycle Rental” skilt – på vej til Central Park. “I’m your friend man”, erklærede han og skaffede os et par cykler til “særlig favorabel pris”. Vi aner ikke om, vi blev snydt eller ej, men vi var glade – og det var cykelmanden vist også. Vi havde to fantastiske timer og nåede parken rundt i selskab med cykelturister, new yorkere på hestevogne, mountain- og racercykler, rulleskøjteløbere og kapgængere.

DSC_0567Det var dejligt at opleve de mange grønne åndehuller, som byen byder på, og ved et tilfælde opdagede vi Bryant Park lige ved siden af New York Public Library. En stor, grøn plæne med borde og stole samt WiFi til fri afbenyttelse. Mathilde kendte godt til parken, som danner rammen om New Yorks Fashion Weeks. (Utroligt så megen almen viden, man får fra tv-serien Sex and the City. Respekt!) DSC_0646 DSC_0660 Og sjovt nok dukkede Jack Nicholson lige op og hilste på os.

Dagens højeste oplevelse må være besøget i Empire State Building, hvorfra vi fik et fantastisk view ud over byen i natbelysning. Efter security, laaange køer, elevator 80 etager op og trappe de sidste 6 etager, så var vi fremme ved toppen kl. 21.10….og sikke en udsigt!!!!! Byen badet i lys, men alligevel genkendelig. Der var trængsel deroppe, men det lykkedes at få et kig ud til alle fire verdenshjørner.

DSC_0766 Aftenens godnatbillede er saxofonisten, der gav et lille nummer højt, højt oppe.

Dette indlæg blev udgivet i Fritid, New York. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s