Restedesserter

Sidst på ugen ender vi ofte med en frugtskål med restfrugter, som ingen gider at spise. Appelsinerne er blevet lidt tørre og æblerne lettere bløde og rynkede, men de kan sagtens bruges i en dessert eller to. Jeg har ikke angivet nøjagtige mængder i mine opskrifter, da meningen jo er at få brugt, hvad der nu er i huset. 

De stjernemarkederede rester kan evt. udskiftes med en anden lignende ingrediens, og så har man lige pludselig noget helt andet!

Udgangspunktet for opskrifterne er, at de skal række til fire personer.

Dessert 1:

4-5 æbler*, en håndfuld eller to frosne blåbær*, ca. 70 g marcipan*, ca 50 g nougat*, en ½ håndfuld hakkede mandler*, lidt finreven ingefær*, ½ pakke smør, 4 spsk. rørsukker, 2 æg, 100 g hvedemel.

Æbler skæres i både og lægges i ildfast fad. Blåbær drysses over med 1 spsk. rørsukker og lægges ovenpå æblerne.   Smør, sukker, ingefær røres blødt, og æg tilsættes et ad gangen.  Hvedemel, marcipan, nougat og mandler røres i. Dejen fordeles ovenpå frugten, og desserten bages i ovnen 20-25 minutter til toppen er brun og bagt.

Dessert 1 kan serveres med en klat vaniljeis*, piskefløde eller creme fraiche.

 

Dessert 2:

4-5 appelsiner*, en håndfuld frosne brombær*, 1 spsk rørsukker, ½ håndfuld hakkede mandler*, 2 håndfulde knuste makroner*, 1/4 piskefløde, en rest vaniljeis*.

Appelsiner skrælles og skæres i terninger og lægges i en glasskål. De optøede brombær drysses med rørsukker og lægges over. Knuste makroner lægges ovenpå sammen med hakkede mandler. Piskefløden piskes til skum og vaniljeisen røres i. Is-flødeskummet kan lægges ovenpå desserten eller serveres til.

Dette indlæg blev udgivet i Køkken. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s