Loch Ness og forkælelse hos Mary I Drumnadrochit

I Drumnadrochit i vores guest house hang der et emaljeskilt med teksten: “Here lives a lovely lady and a grumpy old man”. Manden mødte vi ikke – “He works in the oil industry”, men til gengæld mødte vi Mary og hendes søde børnebørn, som var kommet op fra Glasgow. Mary forkælede sine gæster, og var vi blevet bare én overnatning mere, er jeg bange for, at den “full Scottisch breakfast” og Marys hjemmepakkede “lunch packs”med sandwich, snacks, frugt mm. ville have sat sig som en permanent, ekstra delle på maven!

Vi hyggede ikke bare med Mary, men fik også amerikanske venner, Joseph og Nancy fra Richmond i Virginia, USA. Joe og Nancy – begge indenfor uddannelsesverden – var på den store rundrejse, og Great Glen Walk var bare en del af deres sommerferie, som også ville bringe dem en tur til Island, før de vendte næsen hjem til arbejdet. Et møde med amerikanere medfører altid en stående invitation til besøg i staterne, så skulle vi mangle rejsemål, kunne et besøg på den amerikanske farm i Virginia måske være noget…

DSCF0371DSCF0399

Drumnadrochit er byen for Nessie-turister, og selv om de seneste seriøse observationer om et muligt monster i søen ligger mange, mange år tilbage, er der stadig stor interesse for mystikken om Lochen og Nessie. Loch Ness er Scotlands andenstørste loch, kun overgået af Loch Lomond, men pga. dybden indeholder Loch Ness mest vand, som i øvrigt er sort som blæk. Sort og dybt vand var åbenbart nok til, at en munk i det 7. århundrede mente at se noget, der kunne ligne et uhyre i lochen…og så var der gang i den historie….

Dagens  vandring var kun på 11 km, men terrænet var godt kuperet med nogle pæne stigninger, så det føltes pænt langt. Til gengæld var både vejret og udsigten ned over Loch Ness fantastisk!

DSCF0403

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Skotland. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s