Loch Oich og Loch Lochy

De næste to dage gik ruten langs Loch Oich og Loch Lochy med dagsmarcher på 18km per dag.

Vi var nok ved at være nået mæthedspunktet, hvad angik skinkesandwich, så det var en dejlig overraskelse, at der midt i Fort Augustus lå en slagter, hvor vi kunne forsyne os til dagens frokost. At frokosten blev en noget fugtig affære vidste vi heldigvis ikke noget om ved turens start, og vi vandrede frisk derudaf og vinkede og hilste glad på de mange sejl- og flodbåde på kanalen.

Det skotske vejr er lunefuldt: Fra morgenstuden havde vi pænt vejr, men midt på formiddagen brød et tæt regnvejr løs. Det varede det meste af den tid, det tog os at vandre frem til dagens destination, Great Glen Water Park i North Lagan, og wupti, så skinnede solen igen – lige længe nok til, at vi kunne nå at fortære den medbragte slagtersandwich – og så væltede det ellers ned igen. Resten af dagen og natten var det regnvejr, så det var skønt at blive indkvarteret i fornemme omgivelser – denne gang i et hjem med egen hjort.

DSCF0549

Næste morgen var regnvejret ovre, og rutens første attraktion var en flydende pub. Det var nok lidt tidligt med en whisky, og desuden havde de lukket grundet personalemangel, så det blev blot til et foto.

DSCF0559

Dagens rute fulgte Loch Lochy – en meget smukt beliggende loch omgivet af pinjeskov med frodige, grønne bunddækker af bregner, mos og syre, og kantareller fandt vi også. Skovene og naturen fremstod flere steder eventyragtig og mindede om illustrationer fra barndommens eventyrbøger. Det er ikke så underligt at mange britiske forfattere har henlagt handlinger til områder som disse….fx Kenneth Grahame med sin “The Wind in the Willows” fra 1908 eller nyere tids eventyrfortæller J.K Rowlings  med sin “Harry Potter”. Denne Potter kommer i øvrigt til at optræde en gang mere i et senere indlæg.

 DSCF0596 DSCF0590 DSCF0569

Overnatningen i Guest House i Spean Bridge var i mere beskedne rammer, men til gengæld bød stedet på en fantastisk udsigt mod Nevis Range Mountain Resort med sne på bjergtoppene. Normalt smelter sneen omkring august måned, men denne vinter havde området fået rigtig meget sne, så man forventede ikke, at sneen kunne nå at smelte denne sommer.

DSCF0598

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Skotland. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s