Sæler i havnen og sejlads med whisky og sækkepibe ombord

I Mallaig havde vi booket to nætter i et guest house midt i byen. Hovedgaden strakte sig ud langs havnepromenaden, og fra vores vinduer havde vi udsigt over havnen og videre ud til Isle of Skye og de to mindre øer Rum og Eigg.
Mallaig er på en gang turistby og industrihavn. Turister på vej ud på sælsafari og lokale fiskere på vej ind med dagens fangst prægede dagligdagen på havneområdet. Hvad angik sæler, var det nu slet ikke nødvendigt at tage ud på det åbne hav. Sælerne kom helt ind i havebassinerne for at tigge fisk fra de små fisketrawlere, og vi kunne følge de brunøjede svømmedyr fra kajkanten.

Sejlads med indlagt whiskysmagning var et ægte turisttilbud, men også en meget smuk sejltur ind i fjorden. Undervejs havde vi mulighed for at hoppe i land i Inverie på halvøen Knoydart, en lille samling huse, en campingplads og natur i overflod.

Efter nogle timer kom båden retur til Inverie, og vi fortsatte sejladsen længere ind i fjorden. Stemningen ombord blev mere og mere højtløftet efterhånden, som vi fik smagt på de forskellige whiskyer, og da skibsmatrosen gav et par numre på sin sækkepibe, var højlandstemningen helt i top. Det var godt at opleve, at sikkerheden ombord var i højsædet, da vi skulle i land i Mallaig efter endt sejllads. To matroser stillede sig op ved landgangsbroen klar med en støttende hånd til de lettere whiskyberusede og glade passagere.

DSCF0817.JPGDSCF0821.JPGDSCF0841.JPGDSCF0900.JPG

DSCF0903.JPG

DSCF0881.JPG

DSCF1016.JPG

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Skotland. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s