Safety first

“Safety first” står der på skibet på floden. I Vietnam taler vi vist om et noget anderledes sikkerhedsniveau, end det, vi kender hjemme.
Det, der slår en mest, er trafikforholdene – både, hvad angår mængden af trafikanter og måden, der bliver kørt på. Motorcykler og køretøjer myldrer ud og ind imellem hinanden. Det er ikke ualmindeligt at se hele familier køre sammen på en motorcykel; far og mor med baby eller større barn i mellem sig. Babyer er ikke fastspændte, men holdes i armen. Tre personer på en motorcykel er lovligt, men som vores guide sagde, kan man jo ikke efterlade de andre søskende hjemme, og det var ikke usædvanligt at se både fire og fem passagerer på motorcyklerne. Hjelm bruger de fleste, men vi lagde mærke til, at en del af børnene var barhovedede. Guidebogen fortæller, at mange vietnamesere omkommer i trafikken hver dag!
Vi kunne mærke luftforureningen som hæshed på vores stemmebånd, og for vietnameserne er mundbind fast gadepåklædning. Mundbind findes i forskellige udgaver lige fra blå operationsmasker til designerudgaver fx i Burburrytern.
Hygiejnen i gadekøkkener og restauranterne tør vi slet ikke tænke på, men vi kan konstatere, at ingen af os har haft maveproblemer i ferien. Jeg måtte dog op og stå på stolen i en af Saigons større turistrestauranter, da en fed rotte susede forbi mine ben! Personalet lod sig ikke mærke af hverken rottens tilstedeværelse eller af mit hyl, så måske var det ikke så usædvanligt.
Ujævnheder i fortover, utildækkede kloakhuller, lavthængende ledninger , taxaernes defekte sikkerhedsseler og jeg kan blive ved – på en gang eksotisk og samtidig noget, der minder os om, at vi er meget, meget langt væk fra dansk sikkerhedslovgivning og tryghed.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/802/56735271/files/2015/01/img_1525.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/802/56735271/files/2015/01/img_1414.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/802/56735271/files/2015/01/img_1570.jpg

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Vietnam julen 2014. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s