Vinterferie

Uge 7 uden de store planer, men en overnatning udenbys gav lidt fornemmelse af ferie.
Turen gik til Lund, universitetsbyen i Skåne. Vi havde booket en nat hos Check Inn BB, og det var sådan set den eneste forberedelse, vi havde gjort os forinden.
Som vi har hørt fra så mange andre, viste Lund sig at være en meget smuk by, og det var ikke helt værst, at forårssolen skinnede, som troede den, at vi var nået til marts måned.
På universitetet fik vi kig ind i hovedbygningen og gik en rundtur i den glasoverdækkede hall med klassiske søjler og mønstrede flisebelægninger. Lunds universitet ligger som et campus lige midt i byen og præger bybilledet med de mange unge mennesker i gaderne.
Botanisk have havde også noget at byde på trods vintertiden; fx en smuk Kobberløn jf farven på barken. Haven var meget velplejet og helt sikkert et gensyn værd senere på året.
Ingen byferie uden kirkebesøg og bestemt slet ikke i Lund med sin Domkirke. Vi besøgte også St Peters klosterkirke, hvor man kunne få “en på lampen” af messingknytknæven, og endelig var der også Dalby kirke, lidt uden for byen, verdens ældste stenkirke..
De to dage i Sverige sluttede med en byvandring i Malmø, hvor vi mødte de glade gademusikanter på torvet. Også her var vi i kirkemode med basunengle og kalkmalerier i St Petri kirke.
Jeg må lige tilføje, at Check Inn BB bestemt kan anbefales, og man skal blot se bort fra, at svenske BB’er ligger prismæssigt i den lidt dyrere ende end de danske. Til gengæld var der nærmest hotelstandard, wifi og venlig service.

IMG_1817chec

IMG_1800k

IMG_1789

IMG_1784

IMG_1819

IMG_1853

IMG_1858

IMG_1830

IMG_1841

Dette indlæg blev udgivet i Ferie. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s