Chili i drivhuset sommeren 2015

I år blev det til tre indkøbte chiliplanter fra gartneriet Toftegård. Jeg har i de sidste par år selv fremdyrket planter fra forrige års høst, og udbyttet har været ganske fint hver gang , men nu synes jeg, at der trænger til nye sorter og “nye gener” i min drivhussamling.

Min erfaring med chili igennem de sidste par år er, at vi ikke får spist chili med en styrke over 5. De er kønne og farverige at se på, men ligger stadig i fryseren fra de seneste to års høst. I år var målet at finde nogle nye spændende sorter med styrker på omkring 3-5.

Chilis styrke bliver mål vha Scoville skalaen. Jeg vil ikke kaste mig ud i en forklaring om chilis stærke smagseffekt denne gang, men måske i et senere indlæg.

Scoville skalaen

 

Her er de tre sorter, som skal pryde mit drivhus denne sommer:

Trinidad Perfume, Cap. chinense er en mild, klokkeformet habanerotype, først grøn og siden gul frugt med en meget markant aroma. Frugten er 4 cm lang og dufter af eksotiske frugter. Den giver et pænt stor udbytte. Planten er cirka 60 cm høj og danner et fint lille træ. Styrke 2-3

Trinidad Perfume

Trinidad Perfume

Pinocchios Nose, Cap. annuum er en dejlig, anderledes aromatisk snackpeber. En meget rigtbærende sort med markante lange, først grønne, sidenhen røde frugter, som er ca. 30 cm lange! Sorten er ret tidlig og velegnet til dyrkning både indendørs og udendørs et lunt sted. Planten er 70-80 cm høj. Styrke 4.
Pinocchio's Nose

Pinocchio’s Nose

Toftegaards Hot Banana, Cap. annuum giver frugt på 10-13 cm. Modner fra lys grøn til orangerød. Aroma som ananas. En af de tidligste chilier, der kommer med frugt. Super at bruge til farsering eller med feta og krydderurter til ovnen, men også god til syltning og frysning. Planten er rimelig kuldetolerant. Styrke 3.
Toftegårds Hot Banana

Toftegårds Hot Banana

 

 

 

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Drivhuset, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s