Tycho Brahe og Uraniborg

Tænk, at der en gang lå en lille renaissanceslot midt ude på markerne på Hven! Slottet Uraniborg er for længst revet ned for at blive brugt som byggematerialer på øen. Lensmanden Tycho Brahe var ikke en populær mand blandt øboerne, hvor bønderne pludselig skulle til at betale skatter og arbejde hårdt på slot og den omkringliggende jord. Imens var den gode Tycho beskæftiget med at bygge observatorier over og under jorden, hvor han observerede og udregnede planeternes placeringer på himlen. Alt dette foregik omkring 1570’erne, og jf datidens verdensbillede tænkte Tycho Brage jorden som centrum for sol og planeter; en teori, der jo senere skulle vise sig ikke at holde.  Det var en hyggeligt museum med rekonstruktion af observatoriet Stjerneborg, genopført renaissancehave, legeplads og udstilling i kirken, og formidlingen om astronomen Tycho Brahe og hans forskning var fantasifuld med gode virkemidler. Det er altid spændende at få fyldt hullerne i sin historieviden!   

 

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Uncategorized og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s