Weekend på Hven

Sikke en velkomst til den lille ø i Øresund: en smilende træstub i vandkanten. Det var ikke just sommervejr, men i gode venners selskab er vejret blot en bagatel!  Vel installeret på det hyggelige vandrehjem i Backviken lige ved siden af færgehavnen var vi ikke længe om at snøre vandreskoene og komme af sted.     Fra vandrehjemmet fulgte vi stien langs kysten mod nord med retning mod lystbådehavnen Norreborg på udkik efter et hyggeligt frokoststed. 

Hven har eget whiskydestilleri, og vi havde set frem til rundvisning og whiskysmagning. Stedet osede på ingen måde af liflige whiskydampe, men snarere af resort med buffet og “all inklusive” endagsturister, og da det viste sig ikke en gang at være muligt at indkøbe en flaske af de gyldne dråber, var vi hurtige til at vende om og sætte kursen mod vestsiden af øen.  Frokosten spiste vi i cafeen Tuna Krog, hvor et par søde, unge mennesker dækkede op og serverede burgers og salater og god øl til.   Fra St Ibs kirke ved Kyrkbacken var der udsigt til Nordsjælland og Kronborg. Kirken ligger højt med en stejl skråning ned til den lille havn, hvor vi fandt både sol, læ, kaffe og is.  

 Skyerne på himlen skiftede farve hele tiden, og ind i mellem fik vi lidt dryp, men efterhånden som eftermiddagen skred frem fik vi mere og mere solskin. Temperaturerne taler vi ikke så meget om, men kunne nu godt have ønsket lidt mere end de 11-12 grader, som prægede denne sidste weekend i maj!

Dette indlæg blev udgivet i Ferie og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s