Mere Stockholm

Efter en driverdag hjemme i lejren – nå ja, vi snuppede lige en 10km’s vandretur i skovene omkring Gälö – måtte vi retur til Stockholm. Vi trængte til en sightseeing uden indlagt kultur!Solen skinnede, og med en 19-20 grader har det været feriens hidtil varmeste dag.

Der var flag på Det kongelige Slot, og klokken 12 blev der affyret kanonskud til ære for kronprinsesse Victoria; hun var nu ikke hjemme i Stockholm, men på Øland og fejre fødselsdag.

  
Der var “Rea” flere steder, og vi fik oset og shoppet og gik efter at finde Fjällrävbutikken, hvor vi, som vi plejer i friluftsudstyrsbutikker, brugte en del tid og penge. Bjarne fik et par shorts og en ulden T-shirt. Sidstnævnte er “faldet på et tørt sted” denne istidssommer, hvor aftenerne foran teltet kan være mere end kølige.

  
På Hötorget snoldede vi kantareller, plukket i de svenske skove og solgt af en meget overtalende roma-grønthandler. Det blev en ordentlig portion, som nu ligger i køleboksen til morgendagens campdinner. 

  
Fra en café i Kungsträdgården kunne vi følge med i swingdance-undervisning; der var fri deltagelse, og det var kun pga af vores meget ømme sightseeingfødder, at vi ikke kastede os ud i dansen – haha!

På øverste etage i Kulturhuset ud til Sergels Torg havde vi perfekt udsyn over torv, vandkunst og by. Panoramacafeens madkunst gav ikke hjertebanken, men udsigten kompenserede for de lidt fantasifulde anretninger. En anden gang vil vi nok “gå ficka” i stedet; altså gå efter kaffe og kage.

  
Stockholm er en stor og spændende by med så meget at byde på. Vi kunne være blevet ved, men Easy Park krævede grådigt ind på P-pladsen ved Stadsgårdshamnen, så ved otte tiden kørte vi “hjem” til vores lille telt.

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Stockholm 2015 og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s