Utö, en skærgårdsø i solskin

Der var mørkelilla skyer og tordenrumlen over fastlandet, da vi efter 50 minutters sejlads fra Årsta Havbad gik i land på skærgårdsøen Utö i havnebyen Gruvbryggan. Der er tre havne på øen, og Gruvbryggan er nok den mest besøgte med sit Vårdshus, spisesteder og oplevelsescentre med kajakker, segways, elcykler mm. Ud fra færgepassagerne og deres bagage kunne vi gætte, at øen og dens små feriehuse nok tiltrækker en del stockholmere.
Efter en kort shopping i en lille havnebod med en venlig butiksejer og svensk tekstil (sommerkjole) gik vi mod øens nordspids. Der var kun et par kilometre, og efter at have overhalet en familiegruppe med børn på segways og el-løbehjul var vi helt alene i den skærgårdske natur! 

Hele tiden kunne vi høre tordenbuldren og voldsomme brag, og det var flot at se lynene ovre på fastlandet, mens vi solbadede på klipperne.

  
Vi nåede en smørstegt aborre med potatispuré og et glas hvidvin i én af havneboderne, før vi tog færgen retur til regnvejret. Tordenbygen var ovre, men det regnvejret ikke! 

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Stockholm 2015 og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s