Slowferie, Museet for søfart og Kronborg

  
Den sidste ferieuge emmer af slowferie: vi går sent i seng og sover dejligt længe. Trods de kølige sommeraftener har vi flere aftener siddet ude på terassen med stearinlys og Live-tv på Mac’en. Maria Wern og Kommisæren opklarer mord på Gotland, mens uglerne tuder i luften over Lynge.  

Der har også været tid til museumsbesøg i Helsingør. Den meget lange køretur hjemmefra til Museet for Søfart skulle vise sig at være alle kørte kilometer værd! Museet skildrer livet til søs gennem tiderne, set fra forskellige perspektiver. Med udstillede genstande, film og lyd blev vi taget med ud på sømandens rejse på handelsflåderne i 1880’erne til nutidens kæmpe containerskibe.

Ud over sømandskonernes karakteristiske hundepar, fandt jeg et par andre genstande fra mit barndomshjem. Min mors onkel Preben var maskinmester på et Mærskskib og havde hjembragt mange smukke ting fra sit arbejde ude i verden. Bl.a var der i udstillingen en bakke med sommerfugle fra Rio og et miniatureskab fra Kina.  Begge dele genstande af ældre dato,

 Museet for søfart er blevet prisbelønnet for sin arkitektur. Med en installation nede i terræn i den gamle Helsingør dok er det lukkedes arkitekterne at illudere vand og hav på alle tænkelige måder: Den metalblanke indgangsbro mindede om havoverflade, trappetrin med variende trinhøjde gav den som bølger, og selv toilettet lyste op i farve som fyrtårnet ved havneindsejlingen i Helsingør.     

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Oplevelser og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s