Påske med traner

Hornbogasjøn mellem Falkøping og Skara i Sverige er hvert år pit stop for tusinder af traner. I marts/april lander de her og får et velfortjent hvil og en svingom (tranedans), før de flyver videre mod nord.

Det var sidst på eftermiddagen, da vi ankom i det flotteste forårssolskin. Fuglefotograferne stod side om side, og på p-pladserne stod husvognene på række, alle med front mod søen og udsigt til traner, sangsvanerne og gæs i tusindvis! 

De erfarne tranekiggere kunne fortælle, at tranerne flyver ud og stiller sig i vandet ved mørkets frembrud, og vender tilbage på markerne ved solopgang.

Da mørket faldt på, sad vi i bilen og holdt øje med en stor flok på marken lige overfor p-pladsen. Det var fuldmåne og frostklart, og tranerne skræppede og larmede,  og ligesom vi ville til at køre hjem til vores BB, fik vi skræmt hele flokken på vingerne med billygterne.

Vores BB ligger 15 minutters kørsel fra søen, og turen hjem foregik i fuldmåne ad svenske skovveje. Så flot!

Dette indlæg blev udgivet i Ferie og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s