300.000 lunder!

Så fik vi set lunder for første gang! Allerede på vores sejlads fra den lille havn i Grettislaug fik vi øje på et par stykker, som baskede væk i forskrækkelse over båden, og da vi nærmede os den 200 meter høje klippeø Drangey, var der en larm af fugle: alke, lomvirer, rider og ikke mindst 300.000 søpapegøjer.

Drangey fuglefjeld


Turen til toppen af fuglefjeldet var en sti opad, og havde der ikke været tovstykker forankret i klippevæggen hele vejen langs stien, var vi vist aldrig kommet op eller ned for den sags skyld.

Naturvejledning på Island er ikke underprioriteret, og helt oppe på den ellers menneskeøde ø lå en tørvehytte, hvor vi blev modtaget med varm kakao og chokoladerosiner. Drangey Tours er er familieforetagende, hvor far Viggo sejler gæster ud til øen, og søn (Viggosson, haha) står for naturvejledning og historiefortælling.

Fra toppen kunne vi følge søpapegøjernes flyvning ud af deres huller og tilbage igen med næbbet fuldt af småfisk. Udsigten var bedst liggende på maven med kig 200 meter lige ned til vandet! De var overhovedet ikke sky og lod sig gladeligt fotografere både i luften og siddende på klipperne. Det var næsten, som de sad der i flokke og lod sig underholde, mens de ventede på, at en af os gled eller snublede på turen op eller ned.

En ekstra historie var gårdagens nyhed om den grønlandske isbjørnehun, der var gået i land inde på fastlandet, ikke så langt herfra. Bjørnen nåede nu ikke så meget sightseeing på Island; den blev skudt to timer efter ankomst til øen! Velkommen til Island!

En isbjørn kom til Island


Ud over fugle så vi et par sæler og ryggen af en delfin. Skipper havde set en hval på sin morgensejlads, men den var vist smuttet til havs om eftermiddagen, hvor vi var på tur. Skidt med det, det var en fin tur, og vi satser på en rigtig hvalsafari fra Reykjavik i kommende uge. M

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Island. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s