Lammeryg i Pingvellir

Vi havde købt en islandsk lammeryg til aftensmaden i går, men det viste sig, at køkkenet i Asthildurs hytte ikke kunne kapere sådan en svend! Ingen ovn, kun to gasblus har vi at kokkerere med. M

I stedet fileterede vi dyret og stegte de fineste små lammefiletter på panden. Da der ingen køleskab er her heller, spiste vi igennem af de ca 600 gram lammekød og levnede kun et par filetstykker til denne dags madpakke. Uhm, det var guf!! Fantastisk!

Dagens frokost,  altså madpakken suppleret med et par lammerygfiletter, spiste i vi kløften i Pingvellir, hvor den amerikanske og den eurasiske kontinentalplade mødes, eller snarere bevæger sig væk fra hinanden med få mm hvert år – derfor kløften! Stedet tiltrækker i hundredvis af turister, og for første gang i ferien måtte vi affinde os med at skulle dele naturen med andre.

Pingvellir, som ligger vest for Tingvallavatn, har en vigtig betydning for islænderne. Her ligger statministerens sommerresidens og bolig for statsbesøg, og helt tilbage til før år 1000 fungerede stedet samlingssted for regeringen. Islændingene samles stadig der fir at fejre større begivenheder, fx i 1944, hvor Island løsrev sig fra dansk herredømme og blev selvstændigt.

Dagens projekt var en køretur rundt om Tingvallavatnen og sluttede i en mindre by med en tur i termabad. Så kom vi også i bad i dag!

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Island. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s