Jorden koger!

Vores hytte ved Tingvallavatn ligger stort set midt i det, islændingene kalder for Den gyldne Cirkel;  her finder man tre af store naturoplevelser i Island: Sletten Pingvellir, Geysir og Gullfoss.

Alle tre steder er i sagens natur noget overrendt af turister, men hva! Vi er jo selv turister!

Jorden dampede, og der løb kilder med 80-100 grader varmt vand i Geysir-området. Der var skilte og trådhegn alle vegne i det vulkan-orangefarvet jord, så turister ikke kom på afveje og fik skoldet tæerne! Der var flere gejsere i området, men kun Strokkur var fuldt aktiv med en kogende vandsøjle 25-30 meter op i luften med minutters mellemrum. Så imponerende at observere vandhullet, der lidt efter lidt gjorde klar til endnu en omgang stødkog! Verdens største gejser!
10 km længere fremme af vej  35, vejen som fører op over Islands højfjeld, kom vi til næste turistmagnet, vandfaldet Gullfoss. Allerede på parkeringspladsen var der stænk fra det store fald eller rettere de to fald; først er der et fald på 32 meter, hvorefter vandet styrter ned i en 70 meter dyb kløft. Wow, det er flot!!! Turister og vi selv fik snuppet adskillige selfies med vandmasserne som baggrund. Pudsigt at observere, hvordan nutidsturisten bevæger sig rundt i landskabet med en strakt arm og en mobiltelefon i hånden.

På parkeringspladserne var der tæt af busser, jeeps og 4hjulsmonstre side om side med de små lejebiler som vores. Området grænser lige op til Islands højland/højslette med 2-300km grusveje, som forbinder det sydlige Island med nord, men kun for de firhjulstrukne jeeps, og vi måtte lige helt op og kigge ind i “no go land”. Noget barokt var det at møde et par cyklister med oppakning på vej ned fra sletten! Sejt, siger jeg bare! M

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Island. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s