Bryllupsdag 

Nede på sydkysten i Stokkseyri ligger Islands bedste restaurant med jomfruhummere. Serveret i gryder direkte ved bordet og mums, så er det bare at komme i gang med at pille. Med et par glas hvidvin til, så var vi klar til en eftermiddagslur på klipperne. Herlig bryllupsdag!

Smørstegte jonfruhummere

og en lille lur bagefter

Islændingene har flere kendte og dygtige artitekter, og vi lagde især mærke til en del fritidshuse, som bar præg af moderne arkitekttanker. 
Ved kysten her lå også et kreativt byggeri, noget, der en gang havde været et hjem, men som nu, uvist hvorfor, lå forladt og skamfuldt med direkte udsigt til havet. Måske en sørgelig fortælling om en islændings fald i landets økonomiske krise for nogle år tilbage.


Vi fik nu lidt mere ud af dagen og kørte en tur langs kystentil Porlákshöfn, mens Atlanterhavet lå helt roligt lige på den anden side af diget. Der var holme af lavasten langt ud, og på et tidspunkt fik vi øje på sæler, der lå og dasede på holmene ikke så langt fra kysten. Magelige dyr, der lå der på ryggen og gassede sig. Det var vist plettede sæler, og de var ret store.

Hele området langs kysten var fladt land og lå så fint der i solskinnet, men man kan sagtens forestille sig efterårsstorme med vældige bølger, og vind, der blæser alt omkuld. Vejret kan vist være noget barsk i dette land, hvor sommertemperaturerne lige sniger sig op på 15 grader. 

Med det barske vejr er der god grund til at holde kontakten varm til Vorherre, og mange af de små islandske kirker lå ofte helt alene enten tæt på fjeldene eller på havet.

Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Island. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s