Birdland 

Fugleliv fylder ofte meget i vores ferie, men sjældent har vi oplevet så mange forskellige! Egentlig burde Bjarne skrive og kommentere på dette indlæg, og det gør han måske på et tidspunkt. Indtil da, må vi klare os med min oversigt over fuglene på Iskand:

 • Regnspover;var allevegne både i nord og i syd.
 • Dobbeltbekkasiner;brummede med sine vingeslag dag og nat rundt om og over hytten i Skagastrōnd.
 • Ryper; kom pludselig vandrende med et kuld unger på klippekanten lige ved siden af hytten i Skagastrōnd.
 • Vindrossel; mødte vi både i Reykjavik og ude i landet. Lever fot tiden af sortebær og kvitterede med lilla fugleklatter på terrasse og havemøblerne i Skagastrōnd. Fodrede deres unger midt om natten (solen gik ikke ned!) på terassen lige udenfor hytten – sikke en larm!
 • Islom
 • Kobbersnepper
 • Terner; på islandsk Kria. En aggressiv fugl, der bestemt ikke sad stille og ventede på, at vi passerede dens revir, men fløj derimod truende og med høje skrig rundt om og dykkede, som om den ville hakke os i hovederne. I Skagastrōnd bevæbnede vi os med træstave, som vi svingede over hovederne, når vi gik tur langs med kysten.
 • Hjejler
 • Malemukker; en lille fed fugl med svage ben.
 • Stenpikke
 • Strandskader
 • Vipstjert
 • Siskener sp
 • Edderfugle
 • Sangsvanerne
 • Ravne; krk krk
 • Enkelt havørn
 • Kjover, spillede såret for at lokke os væk fra sit territorie
 • Storkjorver
 • Skarver
 • Rider; masser af rider på fuglefjeldet Drangey
 • Rødben
 • Svartbag
 • Hættemåger
 • Alke
 • Tejst
 • Odinshaner
 • Og sikkert mange, mange flere
Dette indlæg blev udgivet i Ferie, Island. Bogmærk permalinket.

Et svar til Birdland 

 1. Bjarne Bomstærk siger:

  Stakkels mallemuk: at blive omtalt som “en lille fed fugl med svage ben”; det er ikke en særlig dækkende betegnelse efter min mening 🙂 Mallemukken er på størrelse med en stormmåge (lidt mere korpulent) og tilbringer meget mere tid på havet, end måger, hvorfor den ikke har behov for at kunne gå oprejst, som landlevende fugle. Nederste fodled er blødt og velegnet til at svømme med, men ikke til at stå på. Mallemukken er ikke en måge, men tilhører familien af stormfugle.

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s