Hviledag og regn

Der var varslet regn over middag i dag, så i stedet for at springe på jernhestene, gik vi den kønne tur langs vandet 2,5 km ned til Listed.

Fårene og deres lam var fuldstændig uinteresseret i os. Turen er beskrevet i guidefoldere, så dyrene er sikkert vant til de forbipasserende vandrere.

Efter en latte og en Svaneke øl i Listed havn, miniudgave af Tisvilde Leje, kom vi tilbage til Svaneke tids nok til at nå den ugentlige markedsdag. Turen ud og hjem blev i alt otte km.

Dekoration på hoveddør i Svaneke. Gad vide, hvad det er?

Jeg havde ikke alt for pæne tanker til overs for Bornholms kunstmuseum forleden, men et besøg indenfor har fået mig på andre tanker. Museet er bygget i 1994 og er fyldt med flot, dansk kunst.

Vinduer i forskellige størrelser giver udkig til den omgivende natur og dyr.

Der var selvfølgelig en del bornholmske motiver, her udsigt over Gudhjem.

Dette lille billede er af Oluf Høst; motivet er måske knapt så typisk for den bornholmske maler, som har malet mange store billeder med bondegårde.

“You’d better like him”, skulptur af Jørgen Haugen Sørensen.

Museet havde også en udstilling fra Kunstakademiets afgangsprojekter. Afdelingen for keramik og glas ligger her på Bornholm i Nexø, hvor vi kom forbi i går.

Museet havde en udkigspavillon med frit udsyn til eng, skov og hav. I tørvejr kunne kan gå en tur ned til Helligdomsklipperne, men vi foretrak nu at blive inde.

Dette indlæg blev udgivet i Bornholm, Ferie, Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s